Η ανύπαρκτη, πλαστή, συνέντευξη του Η.Kissinger


ImageΠαίζοντας με την επικαιρότητα οι «συντελεστές» της περίφημης πια συνέντευξη του Henry Kissinger στο dailymail squib κατάφεραν να προκαλέσουν αίσθηση  στην διεθνή κοινή γνώμη. Μόνο που η συνέντευξη αυτή είναι ψεύτικη και ο συντάκτης του άρθρου Andrew Heinz δεν υπάρχει. Τα δε φερόμενα «λόγια» του πρώην αμερικανού υπουργού Εξωτερικών μόνο πιστευτά δεν μπορούν να είναι, αφού η υπερβολή είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Ουσιαστικά η υποτιθέμενη αυτή συνέντευξη αποτελεί μία προσπάθεια της Δύσης, να γελοιοποιήσει τις αντιδράσεις, εναντίον της επέμβασης των ΗΠΑ στο Ιράν. Επιπλέον το επιχείρημα του Kissinger ότι οι ΗΠΑ επέτρεψαν στην Ρωσία και στην Κίνα να αποκτήσουν ισχύ ώστε «να τους δώσουμε» όπως φέρεται να αναφέρει ο πρώην Αμερικανός υπουργός εξωτερικών «μια ψευδή αίσθηση από νταηλίκι» για να αναλάβουν εν συνεχεία οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις την κατατρόπωση τους, μάλλον δεν χρειάζεται περεταίρω σχολιασμό.
Σε ένα άλλο σημείο της "συνέντευξης" του, ο Kissinger φέρεται να αναφέρει ότι «Η μεγάλη ρωσική αρκούδα και το κινέζικο δρεπάνι θα ξυπνήσουν από τον ύπνο τους, και αυτό θα γίνει όταν το Ισραήλ θα πρέπει να πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις και οπλισμό για να σκοτώσει όσους περισσότερους Άραβες μπορεί. Ας ελπίσουμε ότι αν όλα πάνε καλά, η μισή Μέση Ανατολή θα είναι Ισραηλινή»…. Αυτό όμως που αποδεικνύει την φαιδρότητα της υποτιθέμενης συνέντευξης είναι το επιχείρημα του Kissinger ότι η αμερικανική νεολαία προετοιμάζεται για τον επερχόμενο πόλεμο μέσω της ενασχόλησης της με τα πολεμικά video παιχνίδια.
Όπως χαρακτηριστικά φέρεται να λέει ο πρώην ισχυρός άνδρας της Αμερικής,  «Οι νέοι μας έχουν εκπαιδευτεί καλά, την τελευταία δεκαετία περίπου, στα παιχνίδια κονσόλας πολεμικών τεχνών. Ήταν ενδιαφέρον να δούμε το νέο Call of Duty Modern Warfare 3, το οποίο αντανακλά ακριβώς αυτό που πρόκειται να έρθει στο εγγύς μέλλον με τον έξυπνο προγραμματισμό του. Οι νέοι μας στις ΗΠΑ και τη Δύση, είναι προετοιμασμένοι, διότι έχουν προγραμματιστεί να είναι καλοί στρατιώτες, βορά των κανονιών, και όταν θα διαταχθούν να βγουν στους δρόμους και να πολεμήσουν τους τρελούς Κινέζους και Ρώσους, θα υπακούσουν στις εντολές τους». 
Δυστυχώς όπως φαίνεται ο συντάκτης του άρθρου δεν έχει υπηρετήσει στο Στρατό για να καταλάβει ότι άλλο πράγμα τα video games του καναπέ και άλλο η μάχη με αληθινά πυρά και απώλειες.  
Δυστυχώς δημοσιεύματα σαν και αυτό προκαλούν την παγκόσμια ανησυχία συμβάλλοντας στην επιδείνωση του κλίματος δημιουργώντας μία αρνητική ψυχολογία στους αναγνώστες οι οποίοι πιθανόν μη υποψιαζόμενοι την «κωμικοτραγική» θα λέγαμε διάθεση του συντάκτη πέφτουν θύματα της αληθοφάνειας της εν λόγω συνέντευξης.
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'